Vanliga frågor

Här följer svar på några vanliga frågor. Kontakta oss om dina frågor inte besvaras här.

Kan vem som helst söka till er KBT mottagning?
Ja, vi är en helt privat mottagning som är öppen för alla. Här kan du läsa om vanliga problem för kontakt. Läs mer om vanliga orsaker till kontakt och behandling av dessa.

En del problem lämpar sig dock inte för behandling hos oss. Det kan röra sig bland annat om beroende av substanser, svår suicidalitet och psykoser, psykossjukdom. Vi gör alltid en samlad bedömning kring detta och återkopplar så snart vi kan.

Gäller högkostnadskort?
Nej tyvärr.

Hur lång tid tar ett besök?
Ett besök hos oss är ca 45 minuter.

Hur många besök krävs det?
Det är svårt att veta i förhand hur många besök som krävs. Efter 1-3 bedömningssamtal  kan den psykolog du träffar ge en bättre uppskattning om detta. Om du på förhand vet att du främst är intresserad av en kort kontakt, 1-3 samtal, är det bra om du meddelar detta i samband med ditt första besök.

Hur ofta ska jag komma?
Det vanligaste är att man kommer varje eller varannan vecka. Men detta gör du upp med din psykolog allt eftersom.

Hur fort kan jag få en tid hos er?
Vi gör vad vi kan för att ta emot dig så fort som möjligt. Ofta kan vi erbjuda en tid inom en vecka hos någon av våra psykologer.

Hur betalar jag?
Du betalar med kort eller swish direkt efter besöket.

Finns det parkeringsplatser nära?
Ja, det finns gott om parkeringsplatser i närheten. Både på närliggande gator och en större yta mellan Masthamnsgatan och Första Långgatan i höjd med Masthuggstorget.