Utbildning i bedömning och behandling av PTSD

Utbildning Prolonged Exposure PE, 4 dagar (3 + 1) hösten 2021

Vad? Grunderna i bedömning av traumareaktioner och behandling av PTSD med PE*

När? 17-19 november 2021 + 14 mars 2022. Vi förbehåller rätten att flytta kursen till ett senare datum om genomförande inte är förenligt med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer.

Var? Göteborg (Kontakta för intresse av utbildning på annan ort)

Hur? Under kursen kommer du att lära dig grunden i bedömning av traumareaktioner och behandling utifrån Prolonged Exposure (PE). Vidare får du verktyg för att hantera utmaningar, hjälpa klienter bryta undvikanden, hantera flashbacks och dissociation, samt ta hand om terapeutens egna känslor. Vi träffas efter 3 månader för uppföljning och mer praktisk workshop med fokus på att hantera utmaningar som kanske dykt upp på vägen.

För vem? Kursen riktar sig till behandlare som kan grunderna i KBT och vill börja/bli bättre på att behandla PTSD med en av de mest effektiva behandlingarna som finns. Inga förkunskaper inom PE krävs, och du är också välkommen om du har erfarenhet av metoden. Kontakta oss vid oklarheter

Efter utbildningen kommer du ha grundläggande kunskaper för att bedöma traumareaktioner inkl PTSD, och behandla PTSD med hjälp av PE.

Kursledare: Tomas Hylmö är leg psykolog med KBT-inriktning, var med och startade PTSD-centrum i Göteborg 2014, och har stor erfarenhet av behandling av traumatiserade personer.

*Prolonged Exposure har god vetenskaplig evidens, rekommenderas i socialstyrelsens nationella riktlinjer, och är mycket effektiv för behandling av många olika patientpopulationer med PTSD.

Kostnad? Pris för kursen 12.500kr + moms, vid anmälan före den 30 juni 2020 är priset 10.500kr + moms

Lunch och fika ingår i kursen.

Vid anmälan av fler än 3 personer får ni ytterligare 10% rabatt.

För anmälan/frågor, kontakta tomas.hylmo@ptsdcentrum.se

Tidigare kursdeltagares omdömen

“Bra med variationen mellan teori och praktik” – kursdeltagare

“Kursen gav det jag behövde. Mycket nöjd, tack.” – kursdeltagare

“Engagerad och ödmjuk utbildare. Bra lokal god stämning” – kursdeltagare

“Jag är nyfiken och redo att starta upp med PE-behandling” – kursdeltagare